Rainbow Ride

Fiets mee voor een inclusieve wereld,
fiets mee voor een wereld zonder aids!


Fiets op 15 juni 2024 mee met de Rainbow Ride🌈, een uniek fietsevenement georganiseerd door Aidsfonds. Samen fietsen we voor een wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn en iedereen de zorg krijgt die nodig is. Want wist je dat er wereldwijd 9,2 miljoen mensen wachten op hiv-medicijnen? Medicijnen die er al lang zijn! Het gevolg is dat er iedere minuut iemand sterft aan de gevolgen van aids. Onacceptabel! Fiets dus met ons mee, uit liefde voor alle liefdes.

Fiets je mee? We fietsen 50 km, 100 km of 200 km, start en finish in het Amsterdamse Vondelpark, met afsluitend een kleurrijk festivalprogramma. 



Ja, ik fiets mee!

 

Rainbow Ride in het kort

  • Fietsen: 50, 100 of 200 km
  • Wanneer: Zaterdag 15 juni 2024, starttijd afhankelijk van de afstand
  • Waar: start en finish in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam
  • Waarom: geld ophalen voor een wereld zonder aids
  • Organisatie: Aidsfonds
  • Individuele deelnemers: 35 euro voor 50 km, 40 euro voor 100 km of 45 euro voor 200 km
  • Bedrijventeams: 150 euro (ex. btw) per deelnemer, minimaal 6 personen
  • Sponsoring: streefbedrag 250 euro per deelnemer
  • Bij de finish: feestelijk festivalprogramma voor iedereen toegankelijk🎉

 

Deelnemersinformatie

 

Lees meer Lees minder

Fiets mee op zaterdag 15 juni 2024 om 100 of 200 km samen te fietsen en haal met jouw deelname zoveel mogelijk geld op voor de aidsbestrijding. Mis dit fantastische evenement mét feestelijke afsluiting niet!

Inschrijven
  Bekijk alle
13/05/2024 | 10:00

Antihomowet enorm gevaar voor hiv- en aidsbestrijding

‘Met deze wet worden angst en overleven dagelijkse kost voor ons’, vertelt twintiger Eric uit Oeganda. Hij duidt op  een van de strengste antihomowetten ter wereld, die sinds 2023 in dit land van kracht is. Met de wet kan een levenslange celstraf of zelfs de doodstraf worden opgelegd vanwege homoseksualiteit. De wet is aangevochten en ook van buitenaf wordt de druk opgevoerd om de wet in te trekken. Maar tevergeefs. Het Oost-Afrikaanse land trekt zich niks aan van internationale kritiek van mensenrechtenorganisaties, de Verenigde Naties en buitenlandse regeringen – waaronder Nederland.     'We gaan terug naar de tijd waarin niemand toegang had tot hiv-zorg'ArrestatiesEric vertelt: ‘Deze wet beïnvloedt ieder aspect van ons leven. Ons werk, onze inkomsten, onze toegang tot gezondheidszorg, onze toegang tot juridische hulp, tot huisvesting.’ Ook voordat de wet van kracht was, waren de consequenties voelbaar. ‘Ik ben zelf uit huis gezet door mijn huisbaas. Ik ben online belaagd. De politie arresteert mensen en perst ze af.’ Terug in de tijdDe wet is uiteraard een ramp voor de hiv- en aidsbestrijding. Want er staat onder andere in dat het is verboden om lhbtiq’ers voor te lichten over veilige seks. ‘Er is jarenlang veel tijd, energie en moeite geïnvesteerd in het informeren van de gemeenschap over veilige seks. Nu gaan we terug in de tijd, waarin letterlijk niemand toegang heeft tot hiv-zorg. Veilige seks binnen de lhtbiq-gemeenschap zal een mythe worden, iets van horen zeggen.’ Lees het hele verhaal van EricSteun onze strijd voor gelijkwaardige zorg
Bekijk alle