Rainbow Ride

Fiets mee voor een inclusieve wereld,
fiets mee voor een wereld zonder aids!


Fiets op 15 juni 2024 mee met de Rainbow Ride🌈, een uniek fietsevenement georganiseerd door Aidsfonds. Samen fietsen we voor een wereld waarin iedereen zichzelf mag zijn en iedereen de zorg krijgt die nodig is. Want wist je dat er wereldwijd 9,2 miljoen mensen wachten op hiv-medicijnen? Medicijnen die er al lang zijn! Het gevolg is dat er iedere minuut iemand sterft aan de gevolgen van aids. Onacceptabel! Fiets dus met ons mee, uit liefde voor alle liefdes.

Fiets je mee? We fietsen 50 km, 100 km of 200 km, start en finish in het Amsterdamse Vondelpark, met afsluitend een kleurrijk festivalprogramma. Ja, ik fiets mee!

Wacht niet langer en schrijf in vóór 1 mei! Je ontvangt dan deze exclusieve Aidsfonds sokken cadeau.*

 

 

Rainbow Ride in het kort

  • Fietsen: 50, 100 of 200 km
  • Wanneer: Zaterdag 15 juni 2024, starttijd afhankelijk van de afstand
  • Waar: start en finish in het Vondelpark Openluchttheater in Amsterdam
  • Waarom: geld ophalen voor een wereld zonder aids
  • Organisatie: Aidsfonds
  • Individuele deelnemers: 35 euro voor 50 km, 40 euro voor 100 km of 45 euro voor 200 km
  • Bedrijventeams: 150 euro (ex. btw) per deelnemer, minimaal 6 personen
  • Sponsoring: streefbedrag 250 euro per deelnemer
  • Bij de finish: feestelijk festivalprogramma voor iedereen toegankelijk🎉

 

Deelnemersinformatie

 

Lees meer Lees minder

Fiets mee op zaterdag 15 juni 2024 om 100 of 200 km samen te fietsen en haal met jouw deelname zoveel mogelijk geld op voor de aidsbestrijding. Mis dit fantastische evenement mét feestelijke afsluiting niet!

Inschrijven
  Bekijk alle
10/04/2024 | 9:03

Samenwerking Cycle Capital: 'Plezier en inclusiviteit'

Wie deelneemt aan de Rainbow Ride, fietst mee voor een inclusieve wereld. Precies waar samenwerkingspartner Cycle Capital voor staat, vertelt mede-oprichter Eline Deutekom.“De wielersport is lange tijd een traditionele, besloten wereld geweest waarin nauwelijks ruimte was voor verandering”, vertelt Eline Deutekom, mede-oprichter van de Amsterdame wielerclub Cycle Capital. “Om die manier van denken open te breken, hebben we in 2019 Cycle Capital opgericht. Wij willen de blik naar buiten richten zodat iedereen die interesse heeft in wielersport mee kan doen. Van een 70-plusser die wielersport leuk vindt om naar te kijken, tot iemand met een lichamelijke beperking. Zo creëren we een open, inclusieve, diverse wielerclub voor renners van elk niveau.” 'Je haalt meer uit je sportprestaties als je jezelf kan zijn' Idealen“Onze missie dragen we volop uit. Zo ontstond begin 2024 al snel de connectie met Aidsfonds en hun fietsevent Rainbow Ride. We zagen al na één gesprek dat we dezelfde idealen nastreven: een inclusieve, gelijkwaardige wereld waarin plezier in fietsen voor iedereen boven aan staat. Inclusiviteit in de sport is van groot belang, vinden wij. Je haalt meer uit je sportprestaties als je jezelf kan zijn.” ‘Die traditionele wielerwereld breken wij open’ Fietshoofdstad van de wereld “Door deze samenwerking kan onze community een actieve bijdrage leveren aan de missie van Aidsfonds, bijvoorbeeld door mee te fietsen met de Rainbow Ride. En doordat ze meefietsen in onze Cycle Capital-shirts, leren andere deelnemers ons ook weer kennen. Zo hopen we steeds groter te groeien, want ons ultieme doel is Amsterdam op de kaart te zetten als fietshoofdstad van de wereld, met een club die te vergelijken is met Ajax. Maar dan voor iedereen: volledig inclusief, ongeacht wie je bent of wat je niveau van fietsen is. En, ook belangrijk: een club die niet volledig afhankelijk is van sponsoring.”   'Rainbow Ride is er voor iedereen' Diversiteit vieren“Natuurlijk ga ik zelf ook meefietsen op 15 juni. Ik denk dat de meeste mensen voor de 100 km gaan, dat is goed te doen. Dat is het mooie aan dit fietsevent; het is voor iedereen toegankelijk. Of je nou in heel rustig tempo je kilometers maakt of ze er doorheen knalt; alles kan. Zo vieren we de diversiteit eerst op de fiets en daarna nog eens, op het feestje na afloop!”
23/04/2024
22:37

Annie

Aan: Europe
Bekijk alle