C
Celine Van de Ven

Ik strijd mee voor een wereld zonder hiv!

Momenteel werk ik bijna 8 maanden voor het centrum seksuele gezondheid bij de GGD in Rotterdam Rijnmond met enorm veel plezier.

In de spreekkamer spreek ik allerlei mensen van verschillende culturelen achtergronden, leeftijden en geloofsovertuigingen. Er zijn vele verschillende redenen waarom mensen seksueel contact hebben, maar geen enkel persoon heeft seksueel contact om ziek te worden. Ik kan de tegenstrijdigheid tussen plezier in seksueel contact en er mogelijk een levensbedrijgende ziekte van oplopen niet accepteren. En dat hoeft ook niet.

Tegenwoordig is hiv een ziekte in Nederland die weinig voorkomt en goed te onderdrukken is met medicijnen. Met de komst van PrEP (profylaxe voor hiv) en de toegankelijkheid van de zorg bereiken we in Nederland langzaam de tripel 95 doelen. Hier ben ik als Nederlander en als arts enorm trots op.

Ik wil in mijn leven meemaken dat hiv in Nederland naar nul gaat. En daarnaast mee strijden om wereldwijd de 9 miljoen mensen die wachten op hiv medicijnen omlaag te brengen. Daar zijn we nog niet. We zullen tot het uiterste moeten. Daarom fiets ik 100km tijdens de Rainbow Ride van het Aidsfonds op 15 juni.

Groeten Celine 💪

29/05/2024
11:42

Renee

View all